Bostadslån

Vill du köpa hus eller bostadsrätt men har inte pengarna?
Då är bostadslån det bästa och vanligaste sättet. Man lämnar huset eller bostaden som säkerhet till lånet, ju högre säkerhet du har på lånet desto bättre villkor får du av banken. Bankernas räntor vid bostadslån är ungefär lika, största skillnaden mellan bankerna är hur mycket pengar man kan låna på en bostad.

Ansökan om bolån över internet
För att ansöka om bolån över internet så ska du först välja en bank med låg ränta och låga övriga avgifter, jag har recenserat de bästa altenativen här. Du gör en ansökan hos banken du valt där du fyller i personliga uppgifter om inkomster, skulder och familjeförhållanden. Sedan kontrollerar banken värderingen av fastigheten som du vill låna pengar till. Alla banker har tillgång till en databas som innehåller alla fastighetsförsäljningar, om köpet har förmedlats av en mäklare så godtar vanligtvis banken köpeskillingen (betalningssumman) som marknadsvärde, mäklaren gör en objektbeskrivning på fastigheten som antingen faxas eller skickas på post till banken. Därefter granskar banken ansökan och objektbeskrivningen och tar sedan ställning till om bolånet blir godkänt eller ej.

De vanliga kraven bankerna har när man ansöker om bolån över internet är att man har en stabil ekonomi, fast lön och inga betalningsanmärkningar, men det finns de banker som lånar ut pengar trots detta.

Bolån trots betalningsanmärkning
I Sverige har över en halv miljon betalningsanmärkningar och det blir allt vanligare, därför kan det ibland vara svårt att täckna ett bostadslån. Det finns de banker som är specialiserade på just detta, dessa banker kollar inte bara på anmärkningar när dem gör ett avtal med dig, det handlar också om du har ett fast jobb, skulder osv. De gör en såkallad helhetsbedömning av dig. Avtalet kring säkerheten är oftast hög om du har mycket betalningsanmärkningar osv så kan en stor del av bostaden vara den säkerhet för att du ska få ett lån.

Loan24 är speciellt riktat mot dig med betalningsanmärkningar, skulder osv. Dem ger dig trots detta möjligheten att göra ett bostadslån med bra villkor.