Tjäna pengar på din hemsida

Tjäna pengar på din hemsida
Många ställer frågan “hur gör jag för att tjäna pengar på min hemsida?” Du ställer säkert också frågan eftersom att du lyckades komma till den här hemsidan. Det är relativt enkelt att tjäna pengar på sin sida men det krävs en del faktorer som man bör känna till som jag går igenom här nedan. Vi börjar med det viktigaste

Sökmotoroptimering
För att kunna få en inkomst genom din sida så måste du ha dagliga besökare på den, ju mer besökare du har desto mer kommer du att kunna tjäna. För att få besökare till din sida så måste du hamna en bit upp i googles sökmotor, detta kallas för sökmotoropptimering.
För att få besökarna att stanna på din sida så måste den först och främst ha en fin design, det första på din sida som läsaren ser ska vara intressant så att man fortsätter att läsa. Vissa gör missen att dem bara börjar skriva om en artikel utan någon särskilt spännande eller intressant början/rubrik, då klickar läsaren i de flesta fall bort sidan direkt.
Läs mer om sökmotoropptimering här.

Annonser
För att du ska tjäna några pengar
så måste du marknadsföra någonting, då använder du dig av ett såkallat affiliatenätverk. Du lägger upp reklam på din sida och får betalt av företaget som du annonserar och du kan själv bestämma om du vill ha pengar per klick, för varje annonsvisning, för varje refererad medlemsregistrant eller för varje såld vara.
Vill du läsa mer om Affiliatenätverk så klicka här.

Domännamn
Här finns det mycket pengar att hämta, du kan välja mellan att köpa och sälja domännamn och tjäna en stor hacka, exempelvis så såldes bussines.com för 345 miljoner dollar, det hade vart nått va? Hade man fått ett sådant tillskott i kassan hade man aldrig behövt jobba igen. Eller så kan man välja att få in en passiv inkomst genom att parkera domännamn och ha enbart reklam på dem, du får betalt per klick någon besökare gör på en av dina annonser.
Vill du läsa mer om hur du tjänar pengar på domännamn så klicka här.