Affiliatenätverk

Få betalt för att ha reklam på din sida.
Ett affiliatenätverk är ett nätverk som både siten och företaget går med i, och både siten och företaget går med vinst, det blir en såkallad win/win situation. Du lägger upp en sponsrad länk/annons på din sida åt företaget och får betalt för

Det är oftast du själv som får bestämma hur du ska få betalt, men vissa företag väljer det själva och majoriteten av dessa företag väljer att betala en fast summa per såld vara för att slippa risken att bli lurad av falska klick.
Här är några stora aktörer i Sverige som du kan bli Affiliate (återförsäljare) för.

Ginza – Bli en affiliate
Vodafone – Bli en affiliate
Sony ericsson – Bli en affiliate
Dell – Bli en affiliate
Ikanobanken – Bli en affiliate

Tjäna snabba pengar på att marknadsföra webbhotell
Webbhotell är ett väldigt bra altenativ när det gäller att tjäna snabba pengar online med hjälp utav marknadsföring. Exempelvis så tjänar du 198 kronor per refererad kund till webbhotellet som Webbdo erbjuder. Vill du bli återförsäljare nu så får du även 50 kronor bara för att bli medlem, helt utan att göra något.

Tänk på att om du väljer ett stort företag så behöver du inte få mer pengar för att du marknadsför deras produkt, väljer du ett mindre företag så kan du få lika mycket eller t o m mer betalt.
Det spelar ingen roll hur stort ett företag är utan det är affiliate nätverket som avgör priset.

Att välja rätt affiliatenätverk.
Att ansluta sig till ett affiliatenätverk är gratis för publishers (de som vill tjäna pengar genom att visa reklam) varje nätverk har ett stort urval av företag och deras produkter, så därför kan du ansluta dig till mer än ett nätverk eftersom att dem har olika utbud och priser på företagen. Här är en lista på de bästa svenska affiliatenätverken just nu.

Tradedoubler
Tradedoubler har funnits längst i Sverige och har därför ett stort utbud av program (företag) att välja mellan. Det är helt gratis att bli medlem och att börja tjäna pengar på sin hemsida. Du har tillgång till ett 150-tal annonsörer i ca 20 kategorier.

Affiliator
Ännu ett stort och populärt affiliate nätverk i Sverige startat 2006 som på senaste tid har växt mycket och har idag väldigt många program att välja mellan, ca 170 annonsörer i ca 25 kategorier.

Affiliator.com

Double
Double startade 2004 och är ett annat stort etablerat nätverk som riktar sig främst till den svenska marknaden. Dem erbjuder ett 100-tal annonsörer innom ca 20 kategorier.