Domännamn

Tjäna stora pengar på att investera i domännamn
Det finns helt klart pengar att hämta här, många domäner sälj idag för riktigt stora summor. T ex Business.com såldes för 345 miljoner dollar och Beer.com för 7 miljoner dollar.
Här är några andra försäljningar som har inbringat en hel del pengar.

Man ställer sig frågan – varför var jag inte först med att komma på ett sånt simpelt namn?. Men det är inte försent ännu, det finns många värdefulla och lediga domäner ute i domändjungeln, ett tips är att köpa upp ett par domännamn och sedan lägga ut dem på en auktionssajt. Om du vill söka efter lediga domännamn nu så kan du göra det här. Det finns även andra sätt att tjäna pengar på domäner, genom att parkera dem.

Parkera domännamn
Att parkera ett domännamn är att man har köpt namnet men det är inte aktivt, det ligger istället reklam på den. Istället för att parkera ett domännamn hos t ex loopia som inte ger någon ersättning så har du istället möjlighet att använda flera olika företag som ger ersättning per klick som ditt domännamn genererar. Den ersättning du får varierar på hur bra domännamn du har och hur många du parkerar. Eftersom att det finns många företag som ger dig ersättning så är det viktigt att välja det som ger dig bäst avkastning på dina domäner. Här kommer några bra företag innom domän parkering.

Name drive
De använder en såkallad “en klick” modellen, där du får provision för varje klick som någon klickar på reklamen som ligger på din sida. Det finns även en såkallad “två klick” modell men jag rekommenderar att du använder “en klick” modellen.

Domain sponsor
Detta är mest inriktat till de stora domänägarna, man måste ha minst 100 domäner för att kunna testa dem. Domain sponsor betalar dig varje månad 10 dagar efter månadens slut.