Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering (SEO)
Sökmotoropptimering som på Engelska heter SEO (Search engine optimization) är att få en webbsida att komma så högt som möjligt hos sökmotorer som t ex google, yahoo eller bing. Att hamna högst upp har blivit som ett krig där fusk och fula trick är inblandade. Man kan lura sökmotorerna så att man hamnar högst upp i ett par dagar men senare straffas av sökmotorn med att webbplatsen helt stryks ut ur sökresultaten.

Hur tjänar jag pengar på sökmotoroptimering?
Har du kunskapen inom sökmotoroptimering kan du tjäna stora pengar genom att sälja dina kunskaper till företagen som betalar bra för att komma högt upp i sökmotorerna. Denna kunskapen lär man sig med tiden genom att testa sig fram och se hur din placering ändras helt enkelt. Det handlar om innehållet du har på din sida, har du mycket så får du mer träffar i sökmotorerna vilket gör att du hamnar högre upp, samt vilka texter du lägger in i H taggarna, där du lägger de viktigaste texterna  från H1 till H6 där H1 är den du ska ha den viktigaste texten i.

Domännamn och sökord
Det är viktigt att du har rätt domännamn och rätt sökord i texten, man bör välja ett domännamn och sökord som är relaterat till hemsidan som man tror att folk i allmänheten kan tänkas använda när dem söker. Om du t ex gör en hemsida om hur man tjänar pengar på sin hemsida så är det bäst om du får med ord i domännamnet som förklarar hemsidans innehåll, exempelvis tjänapengar eller hemsidepengar. Rätt sökord till innehållet är t ex “tjäna pengar på din hemsida”, “hur tjänar jag pengar på min hemsida?”. Denna titeln ska vara 5-10 ord, inte längre.